Rantaviivaa ja vesileikkejä caravan- ja camping -alueilla
SFC Kuninkaanlähde ja Emolahti Camping-Beach

Rantaviivaa ja vesileikkejä caravan ja camping -alueilla

SFC Kuninkaanlähde ja Emolahti Camping -Beach


Viisihenkinen perhe starttasi matkaan autolomalle heinäkuun toisella viikolla. Matkan tarkkaa päämäärää tai reittiä perhe ei ollut suunnitellut etukäteen, vaan iloinen seurue lähti matkaan avoimin mielin suuntana eteläinen Suomi.

Alkumatkalle matkareitiksi valikoitui läntisen Suomen tiereitti Kempele-Kuortane-Kankaanpää. Suositusten pohjata perhe yöpyi Kankaanpäässä Kuninkaanlähteen caravan-alueella. Kuninkaanlähteellä perhettä kiinnosti erityisesti hyvät uintimahdollisuudet.

”Olimme kuulleet kehuja alueesta ja koska lapset ovat kovia uimaan ja he halusivat ajaa autolla pitemmän matkan, päätimme valita Kuninkaanlähteen päämääräksemme”, perheen äiti Kati sanoo.

Kiitosta alue sai perheeltä muiden muassa siisteydestä ja lisäpalveluista.

”Aamuisin työntekijät siivosivat ympäristöä ja hoitivat kukkaistutuksia. Lisäksi alueelle tuli leipomon auto, josta sai käydä ostamassa tuoretta pullaa ja leipää. Iltapäivällä palvaamon auto toi läheiseen myymään lihatuotteita. Todella kiva idea!”, kiittelee Kati.

Kuninkaanlähde on SF-Caravan Satakunta ry:n ylläpitämä caravan-alue Satakunnan maakunnassa. Kuninkaanlähde on auki 2021 kesäkaudella 5.9. saakka.

(Teksti jatkuu kuvian jälkeen.)Kuninkaanlähde sopii hyvin lapsiperheille. Maauimala on caravan-alueen helmi.


"Oli kiva, kun autoon sai kaksi pyörää telineisiin ja lasten pienemmät pyörät mahtuivat autoon sisälle, joten alueita oli kiva tutkia pyörillä", kuvailee Kati. 

Paluumatka Kempeleeseen taittui Parkanon ja Ähtärin kautta Viitasaarelle ja siitä edelleen Pyhäjärvelle Emolahti Camping -alueelle. Emolahdessa perhe arvosti erityisesti uimarannan välitöntä läheisyyttä.  "Saimme auton aivan rantaan, joten pystyimme valvomaan lapsia markiisiin varjossa”, kertoo Kati.

Ympäri vuoden palveleva Emolahti sijaitsee kauniin Pyhäjärven rannalla E75- tien varrella Jyväskylän ja Oulun puolivälissä. Alueella voi majoittua myös pienessä leirintämökeissä tai isoissa lomamökeissä. Caravan-alueen pohjoispuolella on mahdollisuus törmätä ihastuttaviin eläimiin, kuten alpakoihin, aaseihin, miniponeihin ja lampaisiin. 

Matkailuautoilun ja WildFinn matkailuauton perhe koki mieluisaksi:

”Auto sopi hyvin viisihenkiselle perheelle, lapset tykkäsivät matkustaa autossa ja ruoanlaitto sujui helposti. Markiisi ja ulkokalusteet lisäsivät tilavuutta ja mukavuutta", kuvailee Kati.Kiitokset Katille perheineen matkakokemusten ja kuvien jakamisesta. 


Matkailuautolla Pohjois-Norjaan
Roadtrip